Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Αστέρας Πλαγιαρίου είναι ένας νέος αθλητικός φορέας που δημιουργήθηκε από αθλητές ,για τους αθλητές. Με βάση αυτό το δεδομένο κατανοούμε ότι ο κύριος στόχος είναι η άθληση των παιδιών με ότι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη  έννοια. Σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά το πάθος να κερδίζουν αυτό που επιθυμούν μέσα από τη συνεχή δουλειά και την προσπάθεια και όχι με τρόπους που δεν εκφράζει το αθλητικό ιδεώδες. Αυτό το πετυχαίνουμε προσπαθώντας  να μεταδώσουμε στο χαρακτήρα των αθλητών  του Αστέρα την πειθαρχία ,την ομαδικότητα, την ευγενή  άμυλα, και το σεβασμό σε συμπαίκτες, προπονητές, αντιπάλους, φιλάθλους, διαιτητές. Η Ακαδημία του Αστέρα είναι τα θεμέλια του συλλόγου, όπου προπονητές και Διοίκηση με σύμμαχο την αγάπη  για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την πολυετή  εμπειρία τους, προσπαθούν καθημερινά να δημιουργήσουν όλες  τις προϋποθέσεις   για  ποιοτικότερη άθληση των μικρών παιδιών με σκοπό την εξέλιξη και τη βελτίωση των αθλητών.

Ακαδημία θεωρούνται όλοι οι αθλητές  μέχρι  17 ετών όπου κάθε  παιδί ξεχωριστά  βρίσκεται στο στάδιο εκμάθησης, βελτίωσης και τελειοποίησης των βασικών στοιχείων της ατομικής  τεχνικής και ομαδικής  τακτικής του basketball. Η Aκαδημία  φιλοξενεί  αθλητές από την ηλικία των 5 ετών καθώς κάθε  παιδί αυτής της ηλικίας είναι  σωματικά έτοιμο να αθληθεί (γυμναστεί) αλλά και να κατανοήσει κανόνες και να ακολουθήσει τις εντολές του προπονητή. Επιπλέον είναι ικανό  να κρατήσει και να διαχειριστεί  το βάρος μιας μικρής μπάλας basket  (ειδική για τη συγκεκριμένη ηλικία), επομένως μπορεί να αθληθεί. Από αυτή την ηλικία μπορούν να μπουν οι βάσεις μιας τυπικής πειθαρχίας μέσα από το παιχνίδι ώστε το παιδί να εξοικειωθεί  τόσο με το άθλημα, όσο και  με το γήπεδο, τη μπάλα, τον προπονητή και τους συναθλητές του.

Σε όλα τα τμήματα οι προπονήσεις είναι προσαρμοσμένες ανάλογα με την ηλικία των αθλητών, της σωματοδομής  και των δυνατοτήτων τους. Οι  εντάσεις αυξάνονται σταδιακά ,ο αθλητής βελτιώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα σε ηλικία 17-18 ετών να είναι έτοιμος να  δεχτεί τη μεγαλύτερη ένταση όχι μόνο στα σημεία της  τεχνικής του αθλήματος, αλλά και στην αποτελεσματικότητα  του ως αθλητής-παίκτης. Τα αγωνιστικά  τμήματα (ανδρικό- γυναικείο) είναι η εσωτερική διαφήμιση του Συλλόγου προς τους αθλητές της Ακαδημίας ,με αποτέλεσμα να δημιουργείται η  προσδοκία σε κάθε παιδί να θελήσει να αγωνιστεί και να προωθηθεί  μέσα από αυτά τα τμήματα. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για κάθε αθλητή που ενηλικιώνεται  ύστερα από πολυετή προσπάθεια  και  κούραση.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ;

Η οικογένεια του Αστέρα δίνει ένα όμορφο χρώμα στην καθημερινότητα των παιδιών και βοηθάει στην  κοινωνικοποίηση τους αλλά και στη δημιουργία φιλικών σχέσεων με άλλα παιδιά της ηλικία τους. Η συμμετοχή του παιδιού στο Σύλλογο δεν είναι ίδια με αυτή του σχολείου, όπου το παιδί έχει υποχρεώσεις και η μόνη επαφή του με παιδιά της ηλικίας του είναι το διάλλειμα. Η ομάδα βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν ουσιαστικές κοινωνικές σχέσεις, να παίξουν, να συνεργαστούν, να γελάσουν τόσο κατά την διάρκεια των προπονήσεων όσο και εκτός γηπέδου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  τα παιδιά που αθλούνται μαζί να δημιουργούν μακροχρόνιες φιλίες με  κοινό ενδιαφέρον τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το άθλημα του basketball.  Οι  σχέσεις αυτές γίνονται ακόμα πιο ισχυρές μέσα από αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες που οργανώνονται από το Σύλλογο του ΑΣΤΕΡΑ όπως συνεχόμενοι φιλικοί αγώνες και συμμετοχή σε τουρνουά , εκδρομές, παρακολούθηση  αγώνων Α1 και εκδηλώσεις με  δώρα και εκπλήξεις τόσο για τους αθλητές όσο και για τους γονείς.