Και ο Αστέρας στο κίνημα “χωρίς σκορ” !!!!

3 Μαρτίου, 2015

Μια απόφαση που θα συζητηθεί πήραν 15 σύλλογοι της Θεσσαλονίκης με αφορμή διάφορες τριβές που κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας μεγάλων διαφορών που καταγράφονται σε αγώνες μινι, κορασίδων κλπ. Η αναφορά σε διάφορα ΜΜΕ – και ποτέ απ’ το basketplus.gr – για “κατοστάρες” και η επιθυμία κάποιων παραγόντων και προπονητών να κερδίζουν με μεγάλες διαφορές – ίσως τυχαίνει, ίσως το επιδιώκουν – προκάλεσε αυτή την απόφαση. Βεβαίως εμείς ως μπασκετικό σάιτ χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, όμως οφείλουμε να τονίσουμε πως η ενημέρωση του κοινού είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα και δεν μπορεί να μπαίνει σε “μικροσκόπιο”, ούτε να χωρίζονται σε καλά και κακά τα ΜΜΕ. Ο κόσμος κρίνει, άλλωστε, άπαντες…

Άλλωστε τόσα χρόνια το φαινόμενο αυτό υπάρχει στα γήπεδα. Όλοι ήξεραν τι γίνεται και πως λειτουργούν διάφοροι, όμως έστω κι έτσι ελπίζουμε όντως να αλλάξει η απαράδεκτη αυτή, πράγματι, τακτική, ορισμένων ομάδων που θέλουν να “σκοτώνουν” κάθε αντίπαλο! Άλλωστε είχαμε γράψει και παλιότερα την αντίθεση μας για τα μεγάλα σκορ και τότε ορισμένοι αντέδρασαν, λέγοντας πως δεν μπορούν να λένε στα δικά τους παιδιά να μην βάζουν καλάθι!

Άρα η ΕΚΑΣΘ καλά θα κάνει να χωρίσει τις ομάδες πιο σωστά ηλικιακά και βάσει αριθμού παιδιών και δυνατοτήτων, όπως βέβαια, να σταματήσει το φαινόμενο να παίζουν μίνι με κορασίδες και παμπαίδες και τούμπαλιν, επειδή οι ομάδες δεν έχουν να “γεμίσουν” τα τμήματα ή το αντίστροφο!

Η κουβέντα είναι μεγάλη και μακάρι η πρωτοβουλία των ομάδων αυτών να οδηγήσει στο σωστό αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα να μη φιμώνει και τα ΜΜΕ που σέβονται το άθλημα και προσπαθούν, με τόσο “πόλεμο” πανταχόθεν, να το προβάλλουν…

Χωρίς σκορ..

Αχιλλέας Τριανδρίας
Ναύαρχος Βότσης
Απόλλων Καλαμαριάς
Αστέρας Πλαγιαρίου
ΜΕΝΤ
Βεργίνα
Α.Σ Πανόραμα
Champions Πανοράματος
Χορτιάτης
Αναγέννηση Ν. Ρυσίου
Μαντουλίδης

Αυτά είναι τα σωματεία που συμμετέχουν στο κίνημα “χωρίς σκορ”. Δεν θέλουμε τα σκορ στις μικρές ηλικίες. Για εμάς το μπάσκετ είναι παιχνίδι αγνό. Το μπάσκετ δεν μπορεί να βελτιωθεί με τέτοιο τρόπο. τι θα πει σε νίκησα με νίκησες σε αυτή την ηλικία? Τι θα πει σε κέρδισα με κέρδισες? Τι να μας πουν οι διψηφιοι και τριψήφιοι αριθμοί? Τι θα πει κατοστάρα?
Τι θα πει νταμπλ σκορ? Τι θα πει έκανε περίπατο? Τι θα πει εκανε βόλτα? Τι θα πει η λέξη διασυρμός.
Όλες οι παραπάνω ομάδες αρνούμαστε να δώσουμε σκορ στα μέσα μαζικής δικτύωσης. Αρνούμαστε να ανεβάζουν τίτλους για εμάς άλλοι. Ακόμα και για τους τίτλους των αγώνων είμαστε υπέυθυνοι εμείς.
Ακόμα και σε αγώνα αγωνιστικού τμήματος με διαφορα υψηλού σκορ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αν θα πρέπει να δημοσιευτούν. Χαιρόμαστε γιατί μια νέα φουρνιά προπονητών με όνειρα προσπαθεί να αλλάξει αυτά που έπρεπε από καιρό να έχουν φύγει. Όποιοι θέλουν μας ακολουθούν . Αυτοί που θα μείνουν προσκολλημένοι στο χωρίς διέξοδο παρελθόν, ευτυχώς θα είμαστε μπροστά τους .