Ανακοίνωση του Αστέρα Πλαγιαρίου

21 Ιουλίου, 2017

Κατόπιν συνεδρίασης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Μ.Σ Αστέρα Πλαγιαρίου, αποφασίστηκε η παρακάτω ανακοίνωση προς τους γονείς, με σκοπό να ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Σύλλογος ώστε να εξασφαλίσει στους αθλητές του Συλλόγου ευνοϊκότερες συνθήκες προπόνησης και ισονομία.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας  πραγματοποίησαν φέτος, με δική τους πρωτοβουλία, δύο συναντήσεις με το Δήμαρχο Θέρμης Κο Παπαδόπουλο Θεόδωρο (στη πρώτη παρουσία του εντεταλμένου του Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού Κο Ηλιόπουλο Γιώργο και στη δεύτερη με το νέο υπεύθυνο σε θέματα Αθλητισμού Κο Λαγό Νικόλαο ) , με βασικό θέμα τη δικαιότερη κατανομή ωρών στα κλειστά γυμναστήρια και προπονητήρια του Δήμου μας. Στις δύο συναντήσεις παρευρέθησαν πέρα από το Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ, εκπρόσωποι της ομάδας Γονέων και Φίλων του Αστέρα και οι 2 υπεύθυνοι της Ακαδημίας.

Λάβαμε τη διαβεβαίωση, τόσο από το Δήμαρχο Θέρμης  Κο Παπαδόπουλο Θεόδωρο όσο και από το Κο Λαγό Νίκο , ότι τη φετινή χρονιά και με την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο υπεύθυνο αθλητισμού και έχοντας στη διάθεση του αναλυτικά στοιχεία του δυναμικού κάθε Συλλόγου, ότι θα προχωρήσει σε δικαιότερη κατανομή των ωρών προπόνησης απέναντι σε όλους τους Συλλόγους του Δήμου Θέρμης.

Από τη πλευρά του Αστέρα κατατέθηκε πλήρης φάκελος με αναλυτικές καταστάσεις δυναμικού αθλητών(διευθύνσεις,τηλέφωνα, ονόματα γονέων κτλ), φωτογραφικό υλικόόλων των τμημάτων του Αστέρα και φύλλα αγώνων των αγωνιστικών τμημάτων . Το δυναμικό της Ακαδημίας Basketball,Tennis και αγωνιστικών τμημάτων αγγίζει τους 250 αθλητές. Κάποιοι Σύλλογοι προτίμησαν να διπλό εγγράψουν αθλητές σε τμήματα ή και να δηλώσουν ενεργούς αθλητές ,παιδιά τα οποία έχουν σταματήσει την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό ή ακόμα μπορεί να συμμετέχουν σε άλλο άθλημα.Σαν Διοίκηση του Αστέρα προτείνουμε τη πραγματοποίηση δειγματοληπτικού ελέγχου σεβαστού αριθμού αθλητών για κάθε Σύλλογο(minimum 30%) για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων που κατέθεσε το κάθε Σωματείο.

Από τη περσινή χρονιά κάθε Σύλλογος υποχρεώθηκε από τη Δ.ΕΠ.Π.Α.Θ , ορθώς κατά την άποψη μας, για την υπογραφή συμφωνητικού παραχώρησης των κλειστών γυμναστηρίων και προπονητηρίων . Η μη υπογραφή του συμφωνητικού θα απαγόρευε σε Συλλόγους τη χρησιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων .

Υπήρξε Σύλλογος ο οποίος πέρα από βασικές παραλείψεις κανόνων λειτουργίας και ύπαρξης ως Σωματείο, με το μισό δυναμικό αθλητών σε σχέση με τον Αστέρα, δεν υπέγραψε το συμφωνητικό και όμως του παραχωρήθηκαν οι ίδιες σχεδόν ώρες προπόνησης με τον Αστέρα σε γήπεδο του Δήμου.

Υπάρχει Σύλλογος ο οποίος με δυναμικό Ακαδημίας Basket πολύ μικρότερο από το δυναμικό του Αστέρα (περίπου 75 αθλητές) , εκμεταλλεύεται  σε ποσοστό 70% των ωρών του κλειστού γυμναστηρίου εβδομαδιαίως. Έχοντας ολιγομελή τμήματα Ακαδημίας που δουλεύουν 3 φορές την εβδομάδα σε μεγάλο γήπεδο (έστω και στο μισό),  ενώ τα μισά αντίστοιχα τμήματα της Ακαδημίας του Αστέρα αναγκάζονται να προπονούνται στο μικρό προπονητήριο του Πλαγιαρίου με δυναμικό αθλητών που αγγίζει τους 20 σε κάθε τμήμα, αναγκάζοντας το Σύλλογο να προσθέσει 2ο προπονητή για τη καλύτερη λειτουργία του τμήματος. Το προπονητήριο του Πλαγιαρίου με αρκετές ελλείψεις σε θέματα ασφαλείας, (δεν υπήρχαν προστατευτικά μαξιλάρια σε επικίνδυνα σημεία που συνέβησαν σοβαροί τραυματισμοί αθλητών), τα οποία τονίζαμε επανειλημμένως με έγγραφα στη Δ.ΕΠ.Π.Α.Θ  τα τελευταία 2 χρόνια χωρίς καμία ανταπόκριση. Τελικά με τη τοποθέτηση του Κου Λαγού το θέμα λύθηκε σε 2 μέρες και είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή του!!

Είναι τουλάχιστον άδικο αυτά τα παιδιά να μη προπονούνται ούτε μία φορά σε μεγάλο γήπεδο!!! Τα υπόλοιπα τμήματα Ακαδημίας αλλά και τα προ-αγωνιστικά, όπως το Μίνι και το Προ-παιδικό αναγκάζονται να κάνουν προπόνηση στο κλειστό γήπεδο ΚΑΠΠΑ σε μισά γήπεδα 3 φορές την εβδομάδα και μόνο μία στο κλειστό του Ρυσίου τη Κυριακή 19.30-21.30, ενώ τα αντίστοιχα τμήματα άλλων Συλλόγων κάνουν 3 προπονήσεις σε μεγάλο γήπεδο. Για τη φετινή χρονιά μας παραχωρήθηκαν 6 ώρες εβδομαδιαίως στο κλειστό του Ρυσίου, από τις οποίες οι 3 αντιστοιχούσαν στο Παιδικό και οι υπόλοιπες 3 για την υπόλοιπους αθλητές της Ακαδημίας . Επιλέξαμε τη παραχώρηση των ωρών του Παιδικού στα παιδιά της Ακαδημίας που μένουν Ρύσιο, Καρδία και Τρίλοφο. Όπως αντιλαμβάνεστε μας αναλογούν 3 ώρες προπόνησης  για 165 αθλητές Ακαδημίας.

Προτείνουμε τη μεταφορά του μεγαλύτερου όγκου των τμημάτων της Ακαδημίας των Συλλόγων  στα προπονητήρια ( έστω 2 από τις 3 προπονήσεις) και την απελευθέρωση ωρών στα μεγάλα γυμναστήρια  για τα προ-αγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματα που χρειάζονται 3 προπονήσεις εβδομαδιαίως σε μεγάλη σάλα.

Λόγω αυτής της πραγματικότητας ,όπου οι περισσότεροι γονείς είστε ενημερωμένοι, Ο Σύλλογος αναγκάζεται να προχωράει κάθε χρόνο στην ενοικίαση του γηπέδου ΚΑΠΠΑ 2000. Φέτος ο Αστέρας προχώρησε σε ενοικίαση 16 ωρών προπόνησης εβδομαδιαίως, ένα κόστος το οποίο αγγίζει τις 10.000€ ετησίως. Αυτό το κόστος επιβαρύνει τα τελευταία 7 χρόνια το Σύλλογό μας.

Ένα γήπεδο το οποίο στερείται θέρμανσης , σωστής καθαριότητας της αγωνιστικής σάλας με συνέπεια να καθαρίζουν οι ίδιοι οι προπονητές , και από τον Ιανουάριο δεν υπάρχει νερό σε τουαλέτες και αποδυτήρια. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα φέτος να ακυρωθούν οι 3 πρώτες εβδομάδες προπονήσεων τον Ιανουάριο όταν οι υπόλοιπες ομάδες ,που χρησιμοποιούν τα γήπεδα του Δήμου Θέρμης, λειτουργούσαν κανονικά απολαμβάνοντας ζέστη, καθαριότητα και νερό.

Από τη πρώτη χρονιά λειτουργίας του Αστέρα υπήρξε μεγάλη αδικία απέναντι στο Σωματείο μας και σε αρκετές περιπτώσεις ψεύτικες υποσχέσεις για ισότιμη αντιμετώπισή μας σε σχέση με άλλους Συλλόγους. Ελπίζουμε και ευχόμαστε τα λόγια και οι δεσμεύσεις που ακούσαμε στις 2 αυτές συναντήσεις να γίνουν πραγματικότητα. Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η άνιση αντιμετώπιση που βιώνουμε από τη πρώτη χρονιά ίδρυσης του Αστέρα . Είμαστε πλέον αποφασισμένοι και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί αλλά και να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε αδικία που πιθανόν να υποστούμε. Θέλουμε όλους εσάς τους γονείς και φίλους κοντά μας και στις αποφάσεις αλλά και στις συντονισμένες κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν, για τις οποίες θα ενημερωθείτε με κάθε τρόπο.

Για το μόνο που έχουν να κατηγορήσουν τον Αστέρα είναι ότι ιδρύθηκε το 2010 από 3-4 ανθρώπους του χώρου του  αθλητισμού, με γνώμονα την αγάπη τους για το basketball και με τη στήριξη άλλων τόσων γονέων που απογοητεύτηκαν από τη λειτουργία Συλλόγων που συνεργάστηκαν και άνηκαν στο παρελθόν. Ο Αστέρας ανήκει στο Δήμο Θέρμηςαπό το 2010-2011, είναι νόμιμος,  νομότυπος, με κατατεθημένες φορολογικές δηλώσεις για όλα τα έτη, αποδίδει ΦΠΑ, με πολύ δυναμική Διοίκηση, με δυναμικό 250 αθλητών, με ομάδα Γονέων και Φίλων, με 2 υπευθύνους Ακαδημίας, με 5 προπονητές, με τμήμα Διαφήμισης και Marketing, με Τράπεζα Αίματος, με μεγάλη Κοινωνική Δράση και Βοήθεια σε Οργανισμούς όπως το Παιδικό  Χωριό  SOS  Πλαγιαρίου και τη Κοινωνία Δράσης Γέροντας Παίσιος.

Η επιλογή μας δικαιώνεται μετά από 7 χρόνια, βλέποντας τον Αστέρα να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Ο Αστέρας είναι μια μεγάλη υγιής  οικογένεια και σκοπός μας είναι κάθε μέρα να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό και να σεβόμαστε τους αθλητές και τους γονείς τους.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

 

Σιδέρης Χρήστος